Hoewel ik als kind aardig kon tekenen is dat toen niet verder ontwikkeld, ik had namelijk nog een passie: paarden. Toen mijn liefde voor de paarden groter werd dan die voor potloden en krijt,  bleven de potloden liggen.

In 2009 hervond ik de rust om terug te keren naar de potloden en kreeg ik de tijd om mijn  vaardigheden met professionele steun verder te ontwikkelen.

Bij de Rijswijkse kunstenaar Ben Stolk zette ik de eerste kwast op het doek.

Bij de Iraanse kunstenaar Reza Shalileh , die mij leerde kijken en hielp mijn tekenvaardigheden verder te ontwikkelen.

Bij de portret-en fijnschilder Arjan van Gent, die mij het ambacht olieverven leerde en de technieken van de Oude Meesters  bij bracht.

Al die verworven kennis leverde ook de input om te gaan beeldhouwen bij Atelier 2 met de Voorburgse beeldhouwer Frans Kokshoorn als leermeester.

Ik schilder zowel de zichtbare als de niet zichtbare wereld. De natuur zoals die door energie is ontstaan en vorm heeft aangenomen. Dat probeer ik zichtbaar te maken via mijn interpretatie. Met potlood, olieverf, acryl, maar ook met zand, gips en kleur op papier of doek. Of met de beitel en klopper in steen, maar altijd is het gevoel en de persoonlijke keuze het uitgangspunt. Ook schilder ik in opdracht  portret van mens en dier in olieverf en maak ik portretten in klei , steen of brons.

Mijn inspiratie haal ik uit alles om mij heen, waar ik ook ben. En mijn grootste voorbeelden zijn de Franse impressionisten en de schilders van de Haagse School.

Mijn werk komt tot stand zowel in het atelier als in de vrije natuur of te wel, en plein air.

Het was Rodin ,die zei ,”Pour l’artiste, tout est beau dans la nature”.

Dat is ook mijn beleving.

 

Jeanette Olyhoek